ALLMÄNT

VILKA ENHETER FUNGERAR MED NBC SPORTS GOLD?

Du kan titta på NBC Sports Gold på din stationära dator, iOS- och Android-enheter utanför USA. Andra enheter kommer att läggas till så fort de blir tillgängliga.

HUR SKAFFAR JAG NBC SPORTS GOLD?

För att prenumerera på NBC Sports Gold, besök www.nbcsportsgold.com, markera vilket sportutbud du vill ha och klicka på KÖP NU. Som prenumerant får du tillgång via alla plattformar och enheter som stöds.

HUR MYCKET KOSTAR NBC SPORTS GOLD?

Du hittar priser för alla sportutbud här: [insert page with pricing]. I priset ingår eventuella skatter.

Banker och kortföretag kan också omvandla till lokal valuta enligt bankens eller kortföretagets regler och rutiner för växlingskurser, och kan ta ut avgifter för överföring mellan länder och valutaväxlingsavgifter.

NBC Sports Gold kan också erbjuda rabatterade priser när säsongen och året fortskrider.

Hur köper jag en prenumeration på ett sportPASS?

Du kan se en förteckning över aktuella erbjudanden och köpa ditt sportpass här: [insert link]

VAD är ett matchpass?

Vi erbjuder möjligheten att köpa sportpass för specifika Notre Dame-matcher. Du får tillgång till en specifik match som du väljer själv med möjlighet att titta ända fram till slutet på prenumerationsperioden. Men varför begränsa dig själv? Köp din prenumeration för alla Notre Dames hemmamatcher här: [insert link]

kan jag köpa flera sportpass på nbc gold?

Pro Motocross och Notre Dame Football finns just nu tillgängliga för köp utanför USA.

Pro Motocross är tillgängligt i USA, Storbritannien, Irland, Tyskland, Österrike, Schweiz, Luxemburg, Sverige, Danmark, Nederländerna, Spanien, Italien, Kanada och Japan.

Notre Dame Football är tillgängligt i Österrike, Belgien, Danmark, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Luxemburg, Nederländerna, Spanien, Sverige, Storbritannien, Schweiz, Kanada och Mexico.

VILKA betalningssätt accepteras?

Du kan använda Visa, Mastercard, American Express, JCB och PayPal.

NÄR UPPHÖR MIN PRENUMERATION PÅ NBC SPORTS GOLD?

För varje sportpass gäller en prenumerationsperiod. Under denna period har du som prenumerant tillgång till allt sportinnehåll (live-evenemang, repriser på hela tävlingar, höjdpunkter) som ingår i det sportpass du har köpt. Prenumerationsperioden går ut följande datum:

NBC Sports Gold Pass

Prenumerationsperioden utgår

Pro Motocross Pass

18 maj 2018

Notre Dame Football: Alla matcher

30 november 2017

NBC Sports Gold säsongsprenumeration förnyas automatiskt i slutet av prenumerationsperioden. Som prenumerant får du ett meddelande om förnyelsen.

Matchpass utgår i slutet av prenumerationsperioden.

HUR AVSLUTAR JAG MIN PRENUMERATION?

Du kan avsluta din prenumeration av NBC Sports Gold genom att kontakta kundtjänst på support@nbcsportsgold.com. Om du avslutar din prenumeration kommer det att träda i kraft i slutet av din nuvarande prenumerationsperiod. Ditt sportpass för den nuvarande prenumerationsperioden kommer att vara aktivt, men din prenumeration kommer inte att förnyas automatiskt för nästa prenumerationsperiod. Vi erbjuder INTE KREDITER, ÅTERBETALNING eller DELFAKTURERING för prenumerationer som avslutats före nuvarande prenumerationsperiods utgång.

ERBJUDER NBC SPORTS GOLD EN GRATIS PROVTID?

NBC Sports Gold kan med jämna mellanrum erbjuda en gratis provperiod. När provperioden utgår tillämpas registrerat betalningssätt för aktuell full prenumerationsavgift.

HUR AVSLUTAR JAG EN GRATIS PROVPERIOD?

Gå till Mitt Konto för att avsluta din gratis provperiod med NBC Sports Gold online, när som helst innan provperioden utgår. Kontakta support@nbcsportsgold.com om du har frågor eller önskar avsluta din prenumeration efter att provperioden utgått.

ERBJUDER NBC SPORTS GOLD NÅGRA RABATTER?

NBC Sports Gold kan erbjuda rabatterade priser när säsongen och året fortskrider.

MIN ENHET ÄR INTE MED I LISTAN MED ENHETER SOM STÖDS.

Vi lägger till nya enheter hela tiden. Kontrollera igen på www.nbcsportsgold.com med jämna mellanrum för att se om din enhet har lagts till.

HUR SER ELLER ÄNDRAR JAG MIN PRENUMERATION PÅ NBC SPORTS GOLD?

Besök www.nbcsportsgold.com och logga in med e-postadressen och lösenordet som du använde för att skapa kontot och klicka sedan på länken Mitt Konto.

JAG BEHÖVER KONTAKTA NBC SPORTS GOLD KUNDSERVICE.

NBC Sports Gold har en lång lista med vanliga frågor, som vi uppmuntrar dig att titta igenom. Om du inte hittar svaret eller om du har fortsatta problem, e-posta oss på support@nbcsportsgold.com.

Hur länge har jag tillgång till innehållsrepriser?

Pro Motocross-prenumeranter har tillgång till alla Pro Motocross-arkiv från 2015 till den senaste tävlingen.

Notre Dame-prenumeranter kan se innehåll som de har prenumererat på ända till slutet på prenumerationsperioden!

VILKA sporter erbjuds idag på NBC Sports gold?

Just nu är Pro Motocross och Notre Dame de enda sporterna som är tillgängliga utanför USA. Kontrollera [insert link to country availability] för sporternas tillgänglighet i ditt land.

Var hittar jag TÄVLINGS-schemat?

Ett schema över tävlingarna finns här: [insert link]

KOMMER JAG ATT SE tävlings-SPOILERS?

NBC Sports Gold innehåller live-evenemang samt höjdpunkter och intervjuer för alla valda evenemang. Observera: Vissa höjdpunkter och intervjuer kan innehålla ”spoilers” (t.ex. evenemangsvinnare, speciella ögonblick osv.). För alla prenumeranters intresse (de som vill streama live, repriser och över tidszoner) lägger vi upp våra videor så snart som möjligt. Alla videohöjdpunkter finns tillgängliga fyra (4) timmar efter slutet på varje dags evenemang.

Visas sportinnehållet i HD?

Ja allt videoinnehåll visas i HD.

på vilka språk visas innehållet?

Alla sporter visas på engelska.

INLOGGNING OCH KONTOHANTERING

HUR LOGGAR JAG IN?

Gå till www.nbcsportsgold.com. Skriv in e-postadressen och lösenordet som du använde när du skapade ditt konto. För din egen säkerhet kan du behöva skapa ett nytt lösenord. Vi e-postar en länk för att skapa nytt lösenord.

JAG HAR GLÖMT ANVÄNDARNAMN OCH/ELLER LÖSENORD.

Inga problem. Klicka bara på ”Jag har glömt lösenordet” på inloggningssidan på www.nbcsportsgold.com och följ anvisningarna. Vi e-postar en länk för byte av lösenord.

JAG FICK INGET MEDDELANDE MED LÄNKEN FÖR BYTE AV LÖSENORD.

Om du har fått bekräftelse att ett e-postmeddelande har skickats till dig, kontrollera din spam-mapp och lägg till NBC Sports Gold i din lista över säkra avsändare. Om du fortfarande får felmeddelande eller har problem, försök med en annan webbläsare och/eller enhet och du kan alltid kontakta oss på support@nbcsportsgold.com.

JAG SKA TITTA MEN KAN INTE LOGGA IN – HJÄLP!

Inga problem. Kontrollera först att du har rätt användarnamn och lösenord. Ditt användarnamn är den e-postadress som du använde när du skapade kontot. Om du har glömt ditt lösenord, inga problem. Klicka bara på ”Jag har glömt lösenordet” på inloggningssidan på www.nbcsportsgold.com och följ anvisningarna. Om du fortfarande har problem, försök med en annan webbläsare och/eller enhet och du kan alltid kontakta oss på support@nbcsportsgold.com

KAN JAG SE NBC SPORTS GOLD ELLER LADDA NER APPEN UTANFÖR USA PÅ MIN IOS-ENHET?

Med undantag för Pro Motocross och Notre Dame Football är NBC Sports Gold-appen endast godkänd för bruk inom USA.

Pro Motocross är tillgängligt i USA, Storbritannien, Irland, Tyskland, Österrike, Schweiz, Luxemburg, Sverige, Danmark, Nederländerna, Spanien, Italien, Kanada och Japan.

Notre Dame Football är tillgängligt i Österrike, Belgien, Danmark, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Luxemburg, Nederländerna, Spanien, Sverige, Storbritannien, Schweiz, Kanada och Mexico.

HUR KAN JAG GÖRA ETT KÖP EFTER ATT HA LADDAT NER APPEN?

Vi erbjuder inte försäljning i appen för tillfället. Du måste besöka www.nbcsportsgold.com för att göra ditt köp och sedan använda dina inloggningsuppgifter på valfri enhet för att se innehållet.

FINNS UNDERTEXTER TILLGÄNGLIGA?

Undertexter på engelska erbjuds för vissa titlar och kan aktiveras genom att markera CC-symbolen på mobilenheten eller datorn, eller genom att markera Undertext på andra enheter.

KAN JAG KÖPA TÄVLINGAR, MATCHER ELLER EVENEMANG SOM PAY-PER-VIEW?

Tyvärr inte. Men varför inte prenumerera? Med en prenumeration på NBC Sports Gold har du många topphändelser, exklusivt innehåll med mera.

ÄR NBC SPORTS TILLGÄNGLIGT I ANDRA LÄNDER?

För nuvarande är Pro Motocross och Notre Dame Football godkända för bruk på NBC Sports Gold-appen utanför USA.

Pro Motocross är tillgängligt i USA, Storbritannien, Irland, Tyskland, Österrike, Schweiz, Luxemburg, Sverige, Danmark, Nederländerna, Spanien, Italien, Kanada och Japan.

Notre Dame Football är tillgängligt i Österrike, Belgien, Danmark, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Luxemburg, Nederländerna, Spanien, Sverige, Storbritannien, Schweiz, Kanada och Mexico.

HUR ÄNDRAR JAG UPPGIFTERNA OM PRENUMERATIONEN ELLER BETALNINGEN?

Besök www.nbcsportsgold.com och logga in med e-postadressen och lösenordet som du använde för att skapa kontot och klicka på länken Mitt Konto.

TEKNISKT

VILKA KRAV STÄLLS PÅ WEBBLÄSAREN OCH/ELLER HÅRDVARAN FÖR VISNING AV VIDEOR PÅ NBC SPORTS GOLD?

Minimikrav på webbläsare:

• Internet Explorer 8 (32 eller 64-bit) el. senare • Firefox 3.6 • Safari 5 • Chrome 16

Krav på Internetuppkoppling:

• Bredbandsanslutning med >500 kbps

Datorkrav PC:

• Plattform: Windows XP (32 eller 64-bit)/Windows 7 (32 eller 64-bit) • Processor: 500MHz eller snabbare • RAM: 128MB eller mer • Video-kort: minst 64MB video-minne • Ljud-kort: minst 16-bit

Datorkrav Mac:

• Plattform: Snow Leopard eller Lion • Processor: 1,83MHz Intel Core Duo eller snabbare • RAM: 128MB eller mer • Video-kort: minst 64MB video-minne • Ljud-kort: minst 16-bit

VILKA KRAV MÅSTE VARA UPPFYLLDA FÖR VISNING MED APPAR PÅ MOBIL-ENHETER OCH SURFPLATTOR?

NBC Sports Gold appar för mobilenheter och surfplattor har stöd för iPhone- och iPad-enheter med iOS 8.0 och senare, och utvalda Android handenheter och surfplattor med operativsystem 4.0 eller senare. För bästa upplevelse bör enheten vara försedd med det senaste operativsystemet.

VISNING AV VIDEON DRÖJER (LAGRAS) ELLER HAR DÅLIG KVALITET PÅ MIN ENHET. VAD KAN JAG GÖRA?

Video finns tillgängligt via en 3G eller 4G-uppkoppling men för att upplevas med HD, koppla upp mot WiFi-signal. Du kan också förbättra videokvaliteten genom att installera det senaste operativsystemet på din enhet. Observera: Om din enhet är försatt i flygplansläge är du inte uppkopplad och måste ändra inställningen.

VAD KAN JAG GÖRA OM VIDEON INTE STARTAR OCH ETT VÄNTHJUL, SVART SKÄRM ELLER FELMEDDELANDE VISAS?

Prova med följande steg:

• Tillåt cookies från tredje part • Uppdatera din webbläsare • Uppgradera din webbläsare (äldre webbläsare kanske inte kan erbjuda den snabbhet och säkerhet som behövs för att titta på innehållet). Om du vill ha den bästa tittarupplevelsen rekommenderar vi att du uppgraderar till den senaste versionen av din webbläsare. Du kan välja från följande webbläsare: Firefox Google Chrome Internet Explorer Safari • Uppdatera Flash. Vårt videoinnehåll streamas genom Adobe® Flash®-spelaren. • Innan du installerar Adobe® Flash® måste du först avinstallera alla äldre versioner som du för nuvarande har på din dator. Ladda ner Adobes officiella avinstallationsprogram (kontrollera att du väljer rätt operativsystem, och sen ”Avinstallera Flash.”) • När du avinstallerat äldre versioner av Adobe® Flash®, följ Adobes instruktioner för att återinstallera den senaste versionen. Alternativ för nedladdning finns på höger sida. • När du har laddat ned filen, stäng din webbläsare och installera sedan den uppgraderade versionen av Adobe® Flash® på din dator. • Öppna slutligen din webbläsare igen och återgå till videon du vill titta på. Du bör nu kunna se videor utan problem.

Videon slutar helt att spelas upp.

Prova med följande steg:

• Uppdatera webbläsaren. • Rensa din webbläsares cacheminne och cookies. Om webbläsaren du använder eller en sida du tittar på har problem, försök med att rensa webbläsarens cacheminne. Om det inte löser problemet, försök att rensa webbläsarens cookies.

Jag kan inte höra något ljud.

Prova med följande steg:

 • 1. Uppdatera webbläsaren.
 • 2. Hjälper inte uppdatering, prova följande:
 • 2a. Justera ljudvolymen på datorn och högtalarna.
 • 2b. Justera volymreglaget i spelarens nedre vänstra hörn.
 • 2c. Starta om webbläsaren (Internet Explorer, Firefox, Chrome osv.)
 • 2d. Se till att volymen är uppjusterad på andra videospelare, t.ex. Quicktime, Real Player eller Windows Media Player då det kan påverka videospelarens ljud.
 • 3. Hör du fortfarande inte något ljud när du spelar videon kan du prova följande steg (i ordning):
 • 3a. Installera den senaste versionen av Adobe® Flash® efter att ha avinstallerat äldre versioner.
 • 3b. Tillåt 3:e parts Adobe® Flash®-innehåll på datorn:
 • 3c. Besök Adobe® Flash®-panelen för globala lagringsinställningar.
 • 3d. Adobe® Flash® spelarinställningar bör visas.
 • 3e. Markera rutan med: ”Tillåt 3:e parts Adobe® Flash®-innehåll på datorn.”
 • 3f. Kontrollera att markeringen har accepterats: klicka på någon av de övre flikarna på den rutan och klicka tillbaka till (globala inställningar). Rutan ska fortfarande vara markerad.
 • 3g. När detta är klart, stäng alla webbläsarfönster och försök spela upp live-evenemanget igen.
 • 3h. Kontrollera antivirus- och brandväggsprogrammen för att se om tredje parts Adobe® Flash®-innehåll blockeras.

Videon hackar eller buffrar.

Prova med följande steg:

1. Uppdatera webbläsaren.

2. Stäng webbläsarapplikationen helt (Ctrl-Q i MS Windows eller Cmd-Q i Mac OS), stäng alla andra appar som inte behöver köras på datorn och starta sedan om webbläsaren. Undvik att använda flera flikar.

3. Är du uppkopplad med WiFi, anslut direkt till ditt modem eller router med en nätverkskabel.

KAN JAG ”PAUSA” VIDEON?

Du kan pausa videon, men om streamingen stoppas i pausläget kan du inte fortsätta visningen.

JAG HAR PROBLEM MED ATT SPELA UPP VIDEO. BEROR DET PÅ ATT JAG HAR BLOCKERAT TREDJEPARTSCOOKIES?

Ja, du måste tillåta tredjepartscookies för att kunna se video. I nuvarande version av Firefox, exempelvis, följ dessa steg:

1. I Firefox menyfält, gå till Verktyg > Alternativ

2. I menyn Alternativ, markera Sekretess

3. Se till att både ”Tillåt cookie-filer från webbplatser” och ”Tillåt tredjeparts cookie-filer” är markerade.

4. Markera på rullmenyn ”Behåll tills:” antingen ”de utgår” eller ”jag avslutar Firefox”

5. klicka på OK för att stänga fönstret Alternativ.

6. Tvinga återladdning av sidan med Skift-Uppdatera (håll ned skifttangenten och klicka samtidigt på knappen ”Uppdatera” i vebbläsarens verktygsfält)

7. Videon ska nu spelas upp utan problem

JAG FÅR FELMEDDELANDET ”VIDEON LADDAS INTE” SOM INTE FÖRSVINNER. VAD SKA JAG GÖRA?

Prova med följande steg:

1. Markera tredje parts cookie-filer. De måste vara aktiverade (i Firefox, Chrome och Safari ställer du in det direkt, och i IE måste du ställa in sekretessnivå ”Medel” eller lägre)

2. Kontrollera om du har ett antivirusprogram eller annan proxymjukvara (t.ex. Net Nanny) som körs på datorn eller företagets/organisationens nätverk som kan blockera (eller påverka) tillgängligheten till videostreaming.